A 2015-ös év múzeumpedagógiai alkalmait követően a Horizont Galéria 2016-ban is folytatja művészetközvetítő tevékenységét. Következő alkalom Vékony Délia " Mi a jó kortárs művészet?" című előadása lesz.

Február végén induló Horizont Talks című programsorozatunk a kortárs művészet néhány speciális kérdését, területét járja körül. Egy, az előadásokat összekötő téma vizsgálata helyett, minden meghívott előadót arra kértünk, hogy saját szakmai tapasztalataiból, kutatásából merítve emeljen ki egy számára különösen izgalmas problémát, területet.

horizont talks weboldalra 05

A sorozat következő alkalma VÉKONY Délia "Mi a jó kortárs művészet?" című előadása.

Vékony Délia, művészettörténész, az IBS művészetmenedzsment szakon tanár. Doktori tanulmányait végzi a Leiden Egyetemen, kutatási területe a kortárs művészet befogadási élményében rejlő lehetőségek. A Horizont Galéria szombati előadásán arról lesz szó, hogy vajon mit nevezünk 'jó' kortárs művészeti alkotásnak. Vonatkoztatható-e univerzális esztétikai kritérium a kortárs művészetre, azaz van-e olyan, hogy időtlenül 'jó' műalkotás, ami a kortárs kánonban is kiemelkedő? Továbbá feltesszük azt a kérdést is, hogy vajon milyen aktív ágensi helye és szerepe lehet 'jó' kortárs alkotásoknak a 21. században.

Időpont: 2016. szeptember 24., szombat 16:00 óra
Belépő: 500 HUF
Az előadás magyar myelvű.

A Horizont Talks további előadói: Fehér Dávid művészettörténész – Szépművészeti Múzeum, Fenyvesi Áron kurátor – a budapesti Trafó Galéria vezetője, Angel Judit művészettörténész, kurátor – a Tranzit.sk igazgatója, Szoboszlai János, az MKE Képzőművészet-elmélet tanszék vezetője.