Liz Nielsen: Snake Charmer
2017. február 8 - március 22.
lanscapeshapescamelbacks

Megnyitó: 2017. február 8., 18:00 óra 
A kiállítás látogatható: 2017. március 22. 

Liz Nielsen fiatal New York-i művész, munkájában az analóg sötétkamra tradícióit követi. Első budapesti kiállításán a Budapest ART Factoryrezidencia programján tavaly ősszel készült munkáit mutatja be a Horizont Galériában.

Nielsen legújabb munkáiban a transzcendenciára fókuszál. Olyan képeket készít, melyek közelhozzák egymáshoz a teret és az időt. A Snake Charmer kiállítás fotóin titkos portálok és átjárók mutatkoznak meg, ahol az energia deformálódik, visszhangzik, és utazik. Liz vonzódik a fényhez, valamint olyan ősi formákhoz mint a körök, háromszögek, téglalapok és négyzetek. Az alakok és tárgyak gondos elhelyezésével létrehozott kisebb szerkezetek a kozmosz csillagképeinek utánzatai is lehetnek. A fotókon megjelennek fénylő rúnák gyűrűi, piramisok, mulandó totemek és az eltűnő szivárvány hagyta fénymaradványok. A test mediummá lesz, a szellem pedig Meseországokban jár.

2016 áprilisában Liz Nielsennek egyéni kiállítása nyílt New York-i Danziger Galleryben. Ugyanezen évben munkái kiállításra kerülnek az írországi Sirius Art Center-ben egy kétszemélyes bemutató keretein belül. A művésznek 2015 során három egyéni kiállítása nyílt: Night Garden a SOCO galériában (Charlotte, North Carolina), Magic Lantern a Laurence Miller galériában (NYC, New York) és Wolf Moon a Denny galérában (NYC, New York). Nielsen közelmúltbeli kiállításairól kritikák jelentek meg a New Yorker, Charlotte Magazine és Beautiful Decay lapokban. Nielsen MFA in Photography minősítését a University of Illinois, Chicago, BFA fokozatát pedig a School of the Art Institute of Chicago intézményében szerezte.

Cover fotó: Liz Nielsen: Landscape Shapes Camelback, analog chromogenic photogram, 9x12 in, 2016

http://www.horizontgaleria.hu/en/artists/liz-nielsen?Itemid=119
http://www.danzigergallery.com/exhibition/liz-nielsen_1
http://www.soco-gallery.com/artists#/liz-nielsen/
http://www.nextlevelgalerie.com/en/artistes/oeuvres/1149/liz-nielsen

www.liznielsen.com
www.elijahwheatshowroom.com

 MG 4171  MG 4174
 MG 4175  MG 4178
 MG 4184  

 

Fotó: Biró Dávid